Nieuws

     ===========================================================================

23-10-2021

Presikhaaf luncht vormde het decor voor ons eerste optreden sinds anderhalf jaar!

En wát voor optreden en wát een intensieve voorbereiding is hieraan voorafgegaan. Maar liefst 5 nieuwe muzikanten maakten hun debuut bij ATK Brass. Je kunt je voorstellen dat daar veel bij komt kijken zoals het met elkaar eigen maken van de muziek, nieuwe muziekmappen, nieuwe kostuums aanmeten, instrumenten op orde maken en ga zo maar door. De andere muzikanten maakten muziek in een fris gestoomd kostuum want dat hoort erbij na zo’n lange tijd.

Eenmaal in het winkelcentrum hebben we een viertal sets mogen spelen en het enthousiasme van het publiek en mogelijk nog meer van onze eigen muzikanten spatte eraf. Wat was het heerlijk om Crunchy Granola Suite, de Queen medley, Forget You, Brooklyn en al die andere hits te mogen spelen.

Dank aan ons publiek van vandaag want ook van jullie hebben we genoten!

Gepaste trots is echt op zijn plaats.

—---------------

Maak nu kennis met ATK Brass.

Vorige week heeft de eerste try-out plaatsgevonden van ATK Brass in de vorm van een miniconcert. Familie en vrienden van de muzikanten, niet musicerende leden en oud-leden hebben al volop kunnen genieten van wat de afgelopen 3 maanden is ingestudeerd.

Met gezonde spanning werden All About the Bass, Welcome to the Jungle, I want you back en nog vele andere vlotte muziekstukken op de bühne gebracht en de lovende kritieken van de aanwezigen waren niet van de lucht. De gekregen feedback is verwerkt en het programma is daarop aangepast.

Op vrijdag 21 april zetten we de deuren opnieuw helemaal open voor iedereen die kennis wil maken met deze enthousiaste groep. We gaan nog weer een stukje verder in onze presentatie en dat allemaal ter voorbereiding op de echte première op Koningsdag.

Join us, dat is één van de teksten op onze banners want we hebben plaats voor trompettisten, saxofonisten, baritonisten en trombonisten. Hoe mooi is dat!

De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur in ons clubhuis Quattro Musica aan de Honigkamp 2 in Arnhem, waarna om 20.00 onze 2e try-out zal beginnen.

Kom dus kijken en luisteren bij de 2e try-out van ATK Brass—---------------

ATK Brass beleeft op Koningsdag zijn première en laat Arnhem swingen!

Na 3 maanden van voorbereiding maakte ATK Brass zijn opwachting in het Arnhemse Stadhuis. Een prachtige première voor een groot publiek dat flink meedeed tijdens de uitvoering van I Want You Back van the Jackson 5 en All About That Bass van Meghan Trainor.  

ATK Brass komt voort uit het Arnhems Trompetterkorps waar de muzikanten klaar waren voor een nieuw avontuur. Dat het anders moest dan voorheen dat liet geen twijfel en gezien de reacties van het publiek is de nieuw ingeslagen weg een goede keuze geweest. Als je al van een stijl kunt spreken laat deze zich het best beschrijven met pop, funky, jazzy en swing.

Als je besluit het anders te gaan doen dan moet je het ook goed aanpakken en niet bang zijn. Hardrock is dan ook gewoon opgenomen in het repertoire. In de mondelinge aankondiging voorafgaand aan Welcome to the Jungle van Guns ’n Roses wordt het publiek gewaarschuwd want kan wel even schrikken zijn dat er rauwe gitaarsolo gespeeld wordt door een trompettist. Gelukkig is er voor de liefhebber ook het lieflijke I Will Always Love You van Whitney Houston dat weer zorgt voor een beetje rust.

Bij nieuwe muziek hoort ook een nieuwe uitstaling en na lang zoeken is er gekozen voor blauwe kostuums die te combineren zijn met steeds andere gadgets, stropdassen, strikjes en hoeden. Hierdoor ziet de groep er altijd perfect uit maar toch speels en ongedwongen. Op de foto’s zie je de outfit voor Koningsdag, een strik in zowel oranje als ook in rood-wit-blauw of een oranje stropdas die soms keurig maar ook losjes gedragen wordt.    

De banners met hierop informatie over ATK Brass zijn in de bekende ATK kleuren en het ook vertrouwde logo heeft zijn plaats. Naast het webadres en de citymarketing slogan Music made in [Arnhem] bevat het ook de uitnodiging Join us! en dát staat er niet voor niets.

—---------------


ATK Brass speelt in theater Flint!

We staan op 10 september in de Rabobank theaterzaal in Flint Amersfoort.

Voor de gelegenheid worden de rollen eens omgedraaid: wij spelen vanaf het eerste balkon en de toeschouwers staan op het toneel.

Hoe leuk is dat!

In het kader van het 40-jarig bestaan van Flint treden op zondag 10 september door het hele gebouw in totaal 40 lokale artiesten op. En laat nou één van de muzikanten van ATK Brass uit Amersfoort komen!

Alvast een beetje kennismaken met het jarige theater?

Klik op deze link https://www.youtube.com/watch?v=htadrY2Ibei


ATK Brass speelt in Puiflijk 7 oktober

ATK Brass bij Saturday Live

Al snel na de première van ATK Brass op Koningsdag 2017 ontvingen we de uitnodiging op 7 oktober op te treden tijdens de tweede versie van Saturday Live! Vanzelfsprekend waren we trots en vereerd met de uitnodiging en zo kon het zijn dat we vol goede moed vertrokken naar Puiflijk om daar te midden van diverse brass- en muziekgezelschappen onze muziek ten gehore te brengen.

Ons optreden was halverwege de avond gepland en zo rond de klok van tien kregen we van de organisatie ruim 35 minuten speeltijd. Van tevoren toch nog wat gespannen maar toen nadat de eerste noten waren gespeeld kwam het plezier en het enthousiasme van zowel de muzikanten als ook van het publiek was enorm.

Het was een bijzondere ervaring en de diversiteit van orkesten was groot. Als ATK Brass hebben we een mooi visitekaartje af kunnen geven en bovenal hebben we een fantastische avond met elkaar gehad!

Meer foto en filmmateriaal kunt u op onze Facebookpagina vinden, www.facebook.com/ATKbrass


ATK Brass serveert muzikaal menu bij openingsdiner van Ruimtekoers

‘Betonnen kolossen en anonieme pleinen, de parken binnen perken en lichtjes in de verte zijn slechts het decor van de stad. Daarin bewegen wij, de mensen. We zijn uniek, stuk voor stuk en dat is onze kracht. Want wij bepalen het ritme van de stad. Dag en nacht’.

‘Dans, theater, debat, live-muziek, dj’s, workshops, film, expedities, beeldende kunst en meer: vanaf 15 t/m 25 november vindt de derde editie van Ruimtekoers plaats. Een bruisend Arnhems festival voor jong en oud. Thema van dit jaar? Wij zijn de stad’.

Dit staat te lezen op de website van Ruimtekoers 2017 waarin een groot leegstaand kantoorgebouw wordt omgetoverd tot een Place te be! Compleet met indoor golfbaan, indoortuin A Place to Grow, speelparadijs A Place to Play, presentaties van studenten van HAN over de toekomst van A place to Be, een pop-up kerk, optredens van vele bands verzorgd door Luxorlive, maar ook optredens van o.a. Introdans én bij de opening tijdens het diner: ATK Brass.

Na ons optreden in Flint Amersfoort hebben we ons aangemeld bij Ruimtekoers met het aanbod om tijdens een van de evenementen een gastoptreden te verzorgen.

Het resultaat: een uitnodiging om een reeks korte optredens te verzorgen tijdens het openingsdiner op 15 november! Wat willen we nog meer?

We hadden al de slogan vanuit de citymarketing ‘Music made in [Arnhem]’ en daar zetten we er de komende tijd nog eentje bij:

ATK Brass, the Band to Be want wij zijn de Stad.

https://www.facebook.com/Ruimtekoers

http://www.ruimtekoers.nl

ATK Brass kijkt terug op een prachtige Kerstperiode met geweldige optredens.

Wat hebben we genoten van alle optredens met onze kersverse muzikantengroep. In oktober zijn we al begonnen met het instuderen van nieuwe werken maar ook de al bekende nummers van voorheen kregen veelal ook nu een plek.

Het begon op 8 december op een besneeuwde Kerstmarkt in Doetinchem en twee dagen later ploegden de muzikanten zich door sneeuw en wind naar het Dickensfestival in Velp om een paar uur later door een Winter Wonderland naar Dickens in de Liemers te vertrekken. Drie sfeervolle locaties met ieder hun eigen charme.

Zaterdag 15 december reisden we af naar het mooie Drunen voor de derde editie van Dickens by Night. Een warm Brabants welkom viel ons ten deel met perfecte catering en veel gezelligheid. Onze optredens in de Dickens Street konden op veel bijval rekenen: dames in de Dickensgevangenis zongen luidkeels mee maar ook een van de bewoonsters van de Dickensstreet legde het aan met een van onze muzikanten. Hilariteit alom en alsof het niet op kon begonnen de bewoners ook te dansen op onze muziek.

Zondag was het tijd voor de Grootste Kerstmarkt van het Oosten in thuisstad Arnhem. Wat een drukte en gezelligheid. Er zijn optredens verzorgd op het Jansplein en op Het land van de Markt. Op de laatste locatie was een gezellig podium en gezien de vijfsprong van straten kwam het publiek van alle kanten.

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het doen slagen van alle optredens: de organisaties, de vaste kern aanhang, de fotografen en filmmakers, de muzikanten en niet te vergeten het thuisfront en het publiek.

Dank!!

Meer foto’s en video kunt u vinden op  www.facebook.com/atkbrass

ATK Brass, Join us!

ATK Brass bestaat één jaar en dat willen we met jou vieren. Na ons eerste jaar kunnen we terugkijken op een prachtige reeks van optredens waaronder de première op Koningsdag in het Stadhuis van Arnhem, 40 jaar theater Flint Amersfoort, Saturday Live Puiflijk, Ruimtekoers Arnhem en een prachtige reeks in de Kerstperiode.

Ook voor 2018 staan diverse prachtige optredens al in de boeken en we beginnen op 26 januari tijdens de eerste Arnhemse Uitnacht waar we onze opwachting maken in theater Huis Oostpool in Arnhem.

Ook jij kunt deel uitmaken van onze prachtige groep en om de klank nog mooier te maken is er plaats voor:

3 trompettisten

2 alt saxofonisten

1 tenor saxofonist

2 baritonisten

2 trombonisten

Kom kijken, luisteren en doe mee. Dus wacht niet langer: Join us!


Repetitie onder leiding van Jos Jansen

7 april a.s. een repetitie heeft onder leiding van niemand minder dan trombonevirtuoos Jos Jansen. 

Vorig jaar april hebben we ook een bijzonder inspirerende repetitiedag gehad en dat wilden we onze muzikanten graag opnieuw aanbieden. 

Centraal op deze dag staat het perfectioneren van de 3 werken die we op 17 juni gaan uitvoeren tijdens een concert in de Eusebiuskerk. Een bijzonder concert met het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde Eusebiuskoor onder leiding van Belinda Kamps.

Roeland Cleijne

Zoals bij zo vele musici (amateur of beroeps) ben ook ik begonnen met "muziek maken" bij de plaatselijke muziekvereniging. En in mijn geval was dat de harmonie van muz.ver. "Prins Willem Alexander" (PWA) uit Elst (Gld).

Op 8-jarige leeftijd kon ik destijds kiezen uit klarinet of hoorn. En vraag me niet waarom maar de hoorn werd het. Op mijn vijftiende ben ik geswitcht naar trompet. Voornaamste reden hiervan was dat bij mijn ouders een plaat van Louis Armstrong lag: na deze helemaal te hebben grijsgedraaid, was de liefde voor jazz in het algemeen en de trompet in het bijzonder geboren.

Na het vervullen van mijn dienstplicht bij de drumfanfare van de kapel van de Koninklijke Luchtmacht, ben ik naar het Hilversums conservatorium gegaan. En hier heb ik 5 fantastische jaren gehad op het gebied van de trompet en de lichte muziek. Na deze studie (afgerond in 1997) heb ik als freelance trompettist veel van de wereld gezien. Zo ook in Nederland op diverse podia en in vele theaters mogen spelen bij musicals als "Annie" en "Fame", theatervoorstelling "Female Factory", Glenn Miller Orchestra olv Wil Salden, Boston Tea Partyen  Mambo Beach Band. 

In 2006 kreeg mijn muzikale carrière ineens een verrassende wending: tijdens de jaarlijks terugkerende Elster Paardenmarkt werd mij gevraagd of ik interesse had om de harmonie van muz.ver. PWA te dirigeren. Omdat ik ervan uitging dat deze vraag oorzaak was van goedbedoelde dronkemanspraat, wat nogal aanwezig is met dagen zoals de Elster Paardenmarkt, ging het bij mij het ene oor in en het andere oor weer uit. Maar niets was minder waar: de volgende dag hing ik met de voorzitter van PWA aan de telefoon om het eea kort te sluiten. En hiermee was een tweede liefde geboren: het dirigeren. 

Sindsdien heb ik met diverse opleidingen en privélessen mijn slagtechniek en repertoirekennis verbeterd. Met als voornaamste doel om mijn muzikale ideeën zo helder en tegelijkertijd zo interessant mogelijk over te brengen op zowel de muzikant afzonderlijk als ook aan het ensemble in zijn geheel.

En dit laatste was de voornaamste reden om met een volmondig "JA" de samenwerking met ATK Brass aan te gaan. Want na de proefdirectie was ik er van overtuigd dat deze muzikanten staan te popelen om, met een kritisch oor, open te staan voor nieuwe ideeën en uitdagingen. Met als voornaamste doel om, naast het muziek maken natuurlijk, ATK Brass weer op de kaart te zetten. En iets in mij zegt dat dit helemaal goed gaat komen.

Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.

Na de optredens bij Dickens Velp, Dickens Duiven, winkelcentrum Presikhaaf, Dickens by Night Drunen, Arnhem samen, en de Grootste Kerstmarkt van het Oosten gaan we ook nog een mini-kerstconcert geven in ons Clubhuis Quattro Musica.

We organiseren deze avond samen met onze buren uit het naastgelegen hofje omdat we heel graag kennis met elkaar willen maken.

Kerst vier je met elkaar dus je bent van harte welkom. Meld je bij voorkeur even aan, dat kan met een persoonlijk berichtje en dan krijg je het programma.

Arnhem - Na maanden van voorbereiding was het zaterdag 22 december eindelijk zover en konden de DJ’s Mark+Rámon van 3FM voor Serious Request de Lifeline een mooie cheque in ontvangst nemen.

Nadat bekend werd dat het glazen huis niet meer zou worden opgebouwd boden de muzikanten van ATK Brass de dj’s aan om op 2 december ‘s avonds in het clubhuis een lekkere stamppot te komen eten. Het liep alleen wat anders omdat de wandelaars in de middag in Arnhem zouden arriveren.

Het aanbod voor de maaltijd werd omgezet in een actie door het inzamelen van geld. In onder andere in winkelcentrum Presikhaaf en tijdens de Grootste Kerstmarkt van het Oosten konden bezoekers hen financiële bijdrage deponeren in de daarvoor bestemde trompetkoffer.

Samen met het online ingezamelde bijdragen leverde dit het mooie bedrag op van €747,15

Met het spelen van het swingende All I want for Christmas is You, sloot ATK Brass de actie af en bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes voor Serious Request de Lifeline.


Meer weten? Ga naar www.atkbrass.nl

Een stukje in de Arnhemse Koerier met hierin een woord van dank aan alle gulle gevers voor Serious Request.

Hoe mooi is het dat je als muziekvereniging over je eigen grenzen heen denkt en bijdraagt aan goede doelen die er toe doen met de wens er nooit gebruik van te hoeven maken.

Mark+Rámon van 3FM met ATK Brass

ATK Brass overhandigt een cheque van €747,15

voor Serious Request

Stem nu op ATK Brass

www.clubvanhetjaar.nl/atk-brass


nijmegenklinkt.nl  (bron)

MOLENSTRAAT Nijmegen

De Molenstraat is op 2 juni 2019 nét iets gezelliger dan dit doorgaans het geval is. Tijdens Nijmegen Klinkt! zullen hier diverse showorkesten u vermaken met muziek en presentatie. Tamboer-, Lyra- en Pijperkorps van Politiekapel Gelderland-Zuid? Dat heeft u goed gezien; vedettes in uniform zullen voor u Nijmegen laten Klinken! Neem plaats op het terras en u zult niet meer van u stoel afkomen. Ach, misschien om even naar de WC te gaan dan..

Tip: U kunt ook winkelen met muziek in de Molenpoortpassage & de Molenstraatkerk!

Het programma 2019 is bekend!

12.00 – 12.45 Nijmeegs Senioren Orkest

12.45 – 13.00 Lucky brasstards

13.00 – 13.45 Vereniging zonder naam

13.45 – 14.00 Lucky brasstards

14.00 – 14.45 TPLK van de Politiekapel Gelderland Zuid

14.45 – 15.00 Lucky brasstards

15.00 – 15.45 CanisiusConcertband

16.00 – 16.45 ATK Brass

17.00 – 17.45 Het Kerkeveld Orkest

 Yiorgo Moutsiaras is de nieuwe dirigent van ATK Brass

Na een proefdirectie was onze mening unaniem: Yiorgo Moutsiaras wordt de opvolger van Roeland Cleijne als dirigent/muzikaal leider van ATK Brass.

De keuze van Yiorgo voor ATK Brass lijkt niet voor hand liggend omdat hij tot nu toe zijn sporen hoofdzakelijk in de klassieke muziek heeft verdiend. Maar met zijn keuze voor ATK Brass wil Yiorgo zijn horizon verbreden met het genre van ATK Brass dat zich het best laat omschrijven als de zogeheten Lichte muziek. Een bewuste keuze van hem maar ook van onze muzikanten die altijd vernieuwend willen zijn en de grote wens hadden om opnieuw een dirigent te hebben met grote passie voor muziek én bij wie ze zich prettig voelen.  

Een korte kennismaking: de 45 jarige Yiorgo is geboren in het Griekse Volos en sinds 1999 in Nederland waar hij heeft gestudeerd aan het Codarts te Rotterdam en het conservatorium van Maastricht (Bachelor) waarna hij zijn Master studie heeft afgerond in Leuven (B). Orkesten waar hij zijn sporen heeft verdiend zijn o.a. Strijkorkest de Haagse Beek, Toonkunst Bussum en Nederlands Camerata. Tevens heeft hij met succes deelgenomen aan div. dirigenten-competities in de VS, Frankrijk, Griekenland en Italië.

Yiorgo is de opvolger van Roeland Cleijne die sinds 2018 muzikaal leider is van ATK Brass. Onder zijn deskundige leiding is de groep muzikaal gegroeid en is de muzikale koers bepaald.

Om persoonlijke reden heeft Roeland aangegeven een stapje terug te moeten doen maar hij blijft nauw verbonden aan ATK Brass als arrangeur en vriend aan huis.

Met gepaste trots, groot vertrouwen en met het lef wat je van ATK Brass gewend bent maken we opnieuw een bijzondere stap in de toekomst.

Welkom Yiorgo!

Nader kennismaken? Bezoek de website https://moutsiaras.com
Een kleine fotoimpressie van ons optreden op 21-11-2021 in het stadhuis van Arnhem tijdens de KLM Urban Trail 2021


14 mei mochten we twee keer een optreden verzorgen tijdens het 100 jarig bestaan van de Arnhemse Muziekfederatie. Het was FEEST! in de stad, geweldig weer, véél bezoekers, het was echt genieten.