Yiorgo Moutsiaras is de nieuwe dirigent van ATK Brass

Na een proefdirectie was onze mening unaniem: Yiorgo Moutsiaras wordt de opvolger van Roeland Cleijne als dirigent/muzikaal leider van ATK Brass.

De keuze van Yiorgo voor ATK Brass lijkt niet voor hand liggend omdat hij tot nu toe zijn sporen hoofdzakelijk in de klassieke muziek heeft verdiend. Maar met zijn keuze voor ATK Brass wil Yiorgo zijn horizon verbreden met het genre van ATK Brass dat zich het best laat omschrijven als de zogeheten Lichte muziek. Een bewuste keuze van hem maar ook van onze muzikanten die altijd vernieuwend willen zijn en de grote wens hadden om opnieuw een dirigent te hebben met grote passie voor muziek én bij wie ze zich prettig voelen.  


Een korte kennismaking: de 45 jarige Yiorgo is geboren in het Griekse Volos en sinds 1999 in Nederland waar hij heeft gestudeerd aan het Codarts te Rotterdam en het conservatorium van Maastricht (Bachelor) waarna hij zijn Master studie heeft afgerond in Leuven (B). Orkesten waar hij zijn sporen heeft verdiend zijn o.a. Strijkorkest de Haagse Beek, Toonkunst Bussum en Nederlands Camerata. Tevens heeft hij met succes deelgenomen aan div. dirigenten-competities in de VS, Frankrijk, Griekenland en Italië.


Yiorgo is de opvolger van Roeland Cleijne die sinds 2018 muzikaal leider is van ATK Brass. Onder zijn deskundige leiding is de groep muzikaal gegroeid en is de muzikale koers bepaald.

Om persoonlijke reden heeft Roeland aangegeven een stapje terug te moeten doen maar hij blijft nauw verbonden aan ATK Brass als arrangeur en vriend aan huis.

Met gepaste trots, groot vertrouwen en met het lef wat je van ATK Brass gewend bent maken we opnieuw een bijzondere stap in de toekomst.

Welkom Yiorgo!

Nader kennismaken? Bezoek de website https://moutsiaras.com

Christiaan Straatman

Al jaren behoort Christiaan tot het vaste instructieteam van het Arnhems Trompetterkorps. In eerste instantie was zijn inzet vooral gericht op choreografie voor de shows van het korps en later kwam hier het geven van muziekinstructie bij.

Bij het ontstaan van ATK Brass in 2017, en daarmee het ingaan van de nieuwe muzikale koers heeft Christiaan, eerst samen met een collega muzikant, de instructie voor zijn rekening genomen. Sinds januari 2018 stond hij alleen aan het muzikale roer en heeft de groep steeds met groot enthousiasme lesgegeven. Ook heeft hij veel arrangementen van moderne muziek geschreven waar de muzikanten en het publiek veel plezier aan beleven. Sinds de komst van Yiorgo Moutsiaras is er een andere tijd aangebroken en kan Christiaan zich weer meer gaan concentreren op zijn muzikale leven als Basstrombonist. Hij blijft echter wel lessen verzorgen en dit met grote waardering en tevredenheid van de groep.  


Instructie team ATK Brass